DR. INCZE JUDIT ÉVA HÁZIORVOS

2013 júniusa óta dolgozom háziorvosként Székesfehérváron a Szekfű Gy. utcai rendelőben.

2019 júniusától a székesfehérvári Kossuth Zsuzsanna Szociális Intézmény Feketehegy-

Szárazréti Idős Otthonában is dolgozom intézményi orvosként. 

Egyetemi tanulmányok: 1993-1999 Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem

2000-2010: klinikai gyógyszerkutatási tevékenység, szakmai fordítás és gyerekek nevelése 

Háziorvosi képzés és szakvizsga: 2010-2013 Semmelweis Egyetem, Budapest 

Horváth-Nyers Judit: ápolónő, asszisztens 

2013 júliusa óta dolgozunk együtt a székesfehérvári 22.-es háziorvosi körzetben.

Ezt megelőzően a Fejér Megyei Szt.György kórházban dolgozott 17 évig a gastroenterológia osztályon felnőtt szakápolóként, emellett 5 évig a Kríziskezelő központban és 7 évig a városi felnőtt ügyeleten is dolgozott.

A betegségek megelőzését igen nagy fontosságúnak tartva, mindketten örömmel csatlakoztunk ahhoz a szűrőprogramhoz, amelyet a Fehérvár Praxis Konzorciumon belül csapatmunkában (5 felnőtt és 1 gyerek háziorvosi körzet) végzünk.

Az alapellátás tevékenysége a prevenció minden szintjére kiterjed, így jelentősége a betegségek megelőzése területén nem hangsúlyozható eléggé. 

primer prevenció körébe sorolhatók mindazok az alapellátási feladatok, amelyek a betegségek kialakulásának megelőzését szolgálják. 

szekunder prevenció végzése az alapellátásban a betegségek kockázati tényezőinek feltárását, a betegségek korai stádiumban történő felismerését, és így az időben történő beavatkozás biztosítását jelenti, azzal a céllal, hogy a betegség súlyosabb formájának kialakulását megakadályozzuk. Lényege tehát a szűrővizsgálatok végzése és a célzott intervenció bevezetése. 

tercier prevenció egy már kialakult betegség esetén mindazon intézkedéseket magában foglalja, amelyekkel a következmények és a szövődmények megelőzhetők, a kialakult károsodások mérsékelhetők; a krónikus betegek komplex kezelése és gondozása az alapellátásban és a betegek otthoni rehabilitációja e tevékenység körébe tartozik.

Az alapellátás preventív feladatai szerteágazók. A tevékenység főbb területei a következők: primer prevenciós programok megvalósítása; a rizikófaktorok identifikációja és szűrővizsgálatok végzése a kóros állapotok, betegségek korai felismerésére; egészségnevelés és tanácsadás végzése; a rizikótényezőkkel vagy már kialakult idült betegségekkel rendelkezők gondozása; közösségi szintű preventív programok megvalósítása; népegészségügyi jellegű preventív feladatok végzése.

Kapcsolat ✉️